-
1 İhtiyacınız kadar kıyafet
Dolabınızı açıp karşısına geçin ve son 3 ayda hiç giymediğiniz kıyafetleri ayırın. Yıkayın, ütüleyin ve ihtiyaç sahibi bir tanıdığınıza hediye edin. Eğer bu kıyafetlere sizin ihtiyacınız olsaydı 3 ayda 1 kez bile olsa giyerdiniz.
-
2 Yeni kıyafet alışverişine dikkat
Alışveriş merkezine gittiğinizde her hoşunuza giden parçayı almaya çalışmayın. Öncelikle alacağınız ürüne gerçekten ihtiyacınız var mı? Alacağınız ürünü kaç kombinle beraber kullanabilirsiniz? Alacağınız ürüne gerçekten ihtiyacınız var mı? Bu tarz sorularla alacağınız ürünü sorgulayın. Kullanışlı olması, işlevsel olması her zaman ön planda olsun.
-
3 Yardım almaktan çekinmeyin
Her zaman her işi en iyi yapma çabası içerisine girmeyin. Evet tek başınıza mükemmel bir şekilde halledebildiğiniz işlerde vardır ama bazı konularda çevrenizden yardım isteyin. Bu sayede hem ilişkileriniz düzene girecektir hem de işleriniz daha hızlı çözüme ulaşacaktır bu da size zaman tasarrufu olarak geri dönecek.
-
4 Zevk aldığınız şeylere zaman ayırın
Kendinize bir hobi edinin. Biraz deneme yaptıktan sonra zaten bu hobinin hangisinin doğru olduğunu belirlemekte hiç zorlanmayacaksınız bundan emin olun. Doğada yürüyüş yapmayı deneyin, balkonda kahve keyfi yapın mesela, günlük bir saatinizi kitap okumaya ayırın, moda dergisi karıştırın… İlla ki para harcayarak hobi edinmenize gerek yok önemli olan sizin ne kadar mutlu, huzurlu olduğunuz.
-
5 Fazla söze gerek yok
Konuşmalarınızı sınırlandırın. Zihninizde canlanan her şeyi söyleme alışkanlığınızdan vazgeçin. Söylediğiniz şeyin karşınızdaki insana bir faydası dokunur mu ilk olarak bu soruya cevap vererek konuşun.
-
6 Pis boğaz olmayın
Her şeyi yemek zorunda değilsiniz. Vücudunuzun ihtiyacına göre hareket edin. Misafirliğe gittiğinizde her ikram edileni yemek zorundaymışsınız gibi düşünmekten vazgeçin. Hayır demeyi öğrenin! Yemek istemediğinizi güzel bir dille karşınızdakine aktarırsanız inanın kırılmazlar. Siz de ihtiyacınız kadar tüketmiş olursunuz ve sağlığınız kötü etkilenmemiş olur.
0 Yorum